UPT

Tot ce este de știut despre procesul de cazare în căminele UPT

Asigurarea unei cazări accesibile este o preocupare esențială pentru studenții și angajații Universității Politehnica Timișoara (UPT) care nu dispun de o locuință în apropiere.

Informațiile vizate în articolul despre procesul de cazare în căminele UPT

UPT oferă spații de cămin adaptate în primul rând pentru proprii studenți și familiile acestora dacă este cazul, precum și pentru personalul UPT angajat pe bază de contract. Deși există și circumstanțe speciale, procesul de asigurare a unui loc în căminele UPT urmează un protocol structurat.

Depunerea cererii de cazare, precazare 

Depunerea cererii de cazare (pentru studenții din anul întâi), respectiv precazare (pentru studenții din anii ulteriori primului) nu cuprinde un proces complicat.

Cazarea în căminele UPT pentru studenții din primul an:

  • cererea de cazare se poate realiza la confirmarea înscrierii la facultate;
  • tot ceea ce este de făcut este să se bifeze opțiunea de cazare în unul din căminele UPT în formularul primit pentru completare la momentul confirmării înscrierii la facultate;
  • în cazul în care nu ați bifat opțiunea de cazare și decideți că doriți să vă cazați la cămin după ce v-ați confirmat înscrierea la facultate, puteți depune o cerere de cazare la Direcția Socială a UPT.


Precazarea în căminele UPT pentru studenții din ani mai mari:

  • procesul de precazare se realizează prin intermediul unei platforme UPT (student.upt.ro) la care se primește acces din primul an de studii;
  • se accesează secțiunea pentru cazări și se bifează faptul că vă interesează cazarea la unul din căminele UPT;
  • în continuare, veți putea selecta căminele în care doriți să fiți repartizat/ă în ordinea preferințelor;
  • în urma repartizării locurilor, informații ce vor fi actualizate pe site la secțiunea pentru cazări, veți avea posibilitatea să selectați în ce cameră doriți să rezervați loc (site-ul oferă informații live referitoare la stadiul fiecărei camere precum liberă, semi-ocupată sau ocupată). 

Schemă care prezintă procesul de precazare

 

Pentru a fi mereu la curent cu datele la care se realizează fiecare dintre aceste etape ale procesului de cazare sau precazare, consultați periodic informațiile despre procesul de cazare din cadrul site-ului UPT.

Documente necesare

La momentul la care vă veți prezenta la cămin pentru preluarea camerei dumneavoastră de cămin, veți avea nevoie de următoarele documente pentru a finaliza procesul de cazare:

  • copie după actul de identitate;
  • fotografie tip buletin;
  • contractul de închiriere (care vi se va oferi la cămin pentru completare și semnare).

Pentru cazurile speciale, pot fi necesar de prezentat și alte documente doveditoare a situației despre care este vorba. Spre exemplu, în cazul studenților care au un părinte care este cadru didactic, este necesar să prezinte un act doveditor a acestui lucru pentru a dispune de cazare gratuită.

Tot la momentul cazării trebuie achitate următoarele taxe:

  • fondul de cămin (care se plătește în numerar și diferă de la cămin la cămin);
  • taxa de cămin aferentă lunii în curs și următoare (pentru care este necesară dispunerea de un card bancar).

Asigurați-vă că procurați sau reactivați cardul de student în cel mai scurt timp posibil, întrucât este cel prin intermediul căruia veți putea intra în cămin, fiind un mijloc de securitate. Cardul de student se obține la biblioteca UPT, unde vi se cere carnetul de student pentru validarea cardului de student. 

Opțiuni de cazare și prețuri aferente

UPT oferă o serie de opțiuni de cazare adaptate la diferitele situații și tipuri de studenți. Universitatea dispune de 16 cămine studențești care sunt împărțite astfel:

Prețurile variază în funcție de căminul în care vă cazați, dar și de alte aspecte care influențează tariful pe care-l veți avea de plătit lunar.

  Cămine UPT 

  Studenți UPT regim fără taxă 

Studenți regim cu taxă 

Studenți fără taxă de la alte universități 

Studenți taxă de la alte universități 
     1C, 2C, 4C 

145 lei / persoană 

215 lei / persoană

215 lei / persoană 

285 lei / persoană 
     7C, 2MV 

145 lei / persoană 

215 lei / persoană

215 lei / persoană 

285 lei / persoană 
    8C, 9C, 11C  150 lei / persoană  220 lei / persoană 

220 lei / persoană 

290 lei / persoană 
  14C, 19C, 20C 

150 lei / persoană 

220 lei / persoană  220 lei / persoană  290 lei / persoană 
 21C, 22C, 1MV 

150 lei / persoană

220 lei / persoană  220 lei / persoană  290 lei / persoană 


Studenții de la alte universități și cei înscriși la Facultatea de Inginerie Hunedoara au tarife diferite. În anumite cazuri se pot aplica taxe suplimentare, cum ar fi consumul de energie electrică.

Cămin UPT Inginerie Timișoara 

Studenți UPT regim                  fără taxă 

Studenți UPT regim                 cu taxă 

Studenți fără taxă      de la alte universități

          Studenți taxă              de la alte universități

Taxă

150 lei / persoană  220 lei / persoană  290 lei / persoană  290 lei / persoană 

Mai multe informații despre aceste taxe, dar și altele aferente, se regăsesc în secțiunea de taxe a UPT.

Cazarea pe timpul verii

Dincolo de anul universitar, căminele UPT își extind serviciile pentru a acoperi stagiile și perioada vacanței de vară pentru studenții care necesită cazare pe timpul verii.

Pentru studenții și angajații care doresc cazare pe perioada verii sunt necesare alte câteva documente:

  • cerere vizată de administratorul căminului în care locuiți; 
  • adeverință de la locul de muncă.

Criterii de alocare a locurilor și repartizarea

Procesul de alocare începe în lunile mai-iunie ale anului universitar, printr-un proces de precazare. Acesta implică emiterea de ordine de cazare în care se specifică detaliile camerelor, punând bazele pentru alocările finale la începutul anului universitar următor.

Criteriile de alocare sunt structurate astfel încât să se adreseze diferitelor categorii de rezidenți. 

Prioritatea este stabilită în funcție de performanța academică, cu accent pe mediile notelor din semestrele încheiate și în curs, examenele nereușite fiind și ele luate în considerare în calcule.

Alocarea spațiilor de cămin este supervizată de Direcția Socială din cadrul Direcției Generale Administrative, iar mai multe detalii despre procesul de repartizare a locurilor se găsesc în Regulamentul privind organizarea și funcționarea Complexului de Cazare al UPT.

Asigurați-vă că sunteți mereu la curent cu datele la care se pot depune cererile de cazare, precazare sau cu listele preliminare a studenților cazați, prin accesarea constantă a secțiunii despre cazare a site-ului UPT.