• Compentente digitale
  • Definitii
  • In online
  • Consecinte
  • Combatere
  • Libera exprimare
  • Toleranta

Definitii

Promovarea industriilor creative în era digitală

Categorie: Definitii Publicat: 09 Iunie 2020 Scris de Milu Alexandra Accesări: 614
  • Tipărire
  • Email

Ce sunt industriile creative?

Prin industrii creative înțelegem, conform programului Europa creativă (CE 2011). „Industriile culturale și creative sunt acele industrii care produc și distribuie bunuri și servicii care, atunci când sunt create, sunt considerate ca având o caracteristică, utilizare sau scop specific care materializează sau transmite expresii culturale, independent de valoarea comercială pe care o pot avea.”

Mai multe informatii despre industriile creative se gasesc in linkul de mai jos:

 https://www.iceberg.ro/de-ce-se-vorbeste-atata-despre-industrii-creative/

 

 

   În conceptul de "industrie creativă" intra următoarele domenii a căror activitate implica creativitate artistică sau ştiinţifică: arhitectură şi regenerare urbană, arta şi design, artele spectacolului, film şi video, fotografie, inventica industrială şi inteligenţa artificială, mass-media (pe suport hârtie, audio sau video), modă şi design vestimentar, meşteşuguri tradiţionale, monumente şi turism cultural, muzica, publicitate, software şi jocuri video interactive, tipărituri şi legatorie, web design

 

Pe scurt, industriile creative vizează tot ceea ce este produs de creativitatea artistică şi ştiinţifică şi are potenţial industrial, adică intra în circuitul economic, produce valoare, generează venituri publice prin taxele şi impozitele plătite, creează locuri de muncă şi profit, ajuta la dezvoltarea regională şi naţională.

 

Modalitati de promovare în mediul online a industriilor creative

Marketingul prin continut

Cel mai comun mod prin care această metodă de promovare este pusă în practică este prin intermediul unui blog. În marketingul prin conținut, conținutul vinde. Rămâne însă o provocare găsirea și prezentarea corectă a conținutului, de asemenea și publicul țintă.

 

 

 Organizarea  de evenimente online si offline

Prin intermediul unui eveniment te poți apropia mai mult de ideea de a oferi oamenilor o experiență. Un alt avantaj constă în prezentarea a ceva palpabil ce ofera mai multă încredere și credibilitate.

 

    Conținut unic

Dă oamenii pe spate prin conținut de 10 ori mai bun. Cu cât o industrie este mai competitivă, cu atât este mai greu să te diferențiezi. Dacă unii dintre noi pot scăpa cu metode de promovare precum cele de mai sus, uneori trebuie să facem mai mult. În plus, nu ar strica să vedem din când în când raportul din Google Analytics arătând precum o piramidă (adică așa).