• Definitii
  • In online
  • Consecinte
  • Combatere
  • Libera exprimare
  • Toleranta
  • Indemnuri

Definitii

Long live the Earth

Categorie: Natura Publicat: 20 Iunie 2017 Scris de Diana Novac Accesări: 106
  • Tipărire
  • Email

Long live the Earth!

 

Noi suntem Ascoiatia Long Live the Earth, sau in traducere Traisca Pamantul.
 Cine suntem noi mai exact si ce vrem?

Ei bine, vrem sa traim mai mult! Ne dorim pt copiii nostri sa se dezvolte si sa creasca intr-un mediu sanatos. Ne dorim sa fim mai fericiti!

 

Protejarea mediului este fundamentală în zilele noastre. Trebuie să ne gândim atât la noi, cât şi la nevoile viitoarelor generaţii. În ultimii 20 de ani, Europa a înţeles că trăieşte peste posibilităţile sale reale şi că modul nostru de viaţă pune planeta la încercare. Consumăm tot mai mult din resursele naturale şi punem în pericol sistemele de mediu (apa, solul şi aerul). Aceasta nu poate continua la nesfârşit, cu atât mai mult cu cât populaţia lumii continuă să crească.

La nivelul intregii planete, am înteles că nu ne mai putem permite sa tratăm ecosistemele ca pe ceva neînsufleţit, ca pe o sursă de venituri, şi că omenirea este parte a naturii.
Reconcilierea între nevoie dezvoltării economice şi sociale şi protecţia mediului este esenţiala. Este necesară promovarea durabile, care integrează creşterea economică, îmbunătaţirea calităţii vieţii, sănatatea, educaţia, dezvoltarea socială şi protecţia patrimonilui naţional, unic, de care beneficiază România.

 

 

 

Alatura-te echipei noastre! Arata-i pamantului ca ii esti recunoscator pentru ca te gazduieste si rasplateste-l, salveaza-l! Iesi din zona de confort si fa ceva in primul rand pentru tine!
Proiectele pe care le vom desfasura vor avea ca obiectiv principal, sustinerea proiectelor verzi, imbunatatirea calitatii aerului si a vietii pt poplatie atat prin activitati propriu zise , cat si prin campanii de constientizare axate pe reducerea consumului de gaze, reciclare, cauzele si efectele emisiilor de gaze si o gandire sustenabila.

 


Nu te-am convins inca?


Stiati ca schimbarile climatice cresc riscurile pentru declansarea razboaielor?
Valurile de caldura, secetele, desertificarea, precum si alte dezastre naturale provocate de incalzirea globala imping de multe ori tarile spre conflicte. Bineinteles, nu putem afirma faptul ca schimbarile climatice sunt raspunzatoare in mod direct de declansarea revoltelor sau razboaielor, dar efectele lor negative genereaza presiuni suplimentare in tarile unde deja exista o situatie precara.
Ecologii au avertizat faptul ca daca in urmatorul secol tempreratura medie globala va creste semnificativ, suprafete mari ale plantei vor deveni nelocuibile, fortand multi oameni sa migreze spre alte spatii, apmplificand astfel riscul conflictelor.

 


Putem spune ca problema schimbarilor climatice este mult mai ampla decat pare la prima vedere si nu se rezuma doar la efectele negative pe care deja le cunoastem cum ar fi: topirea ghetarilor, cresterea nivelului apei marilor si oceanelor.

Este important sa analizam in detaliu ce repercursiuni au toate aceste efecte asupra vietii oamenilor, pentru a intelege cat de important este sa ne implicam pentru a diminua aceste efecte.

 

 

Trebuie să găsim modalităţi de reducere drastică a emisilor de gaze. Aşadar, vremea devine tot mai călduroasă. Chiar e aşa de rău? Da.

Schimbarea climei înseamnă mai mult decât vacanţe de vară mult mai calde. Ea ar putea avea un efect dezastruos asupra Europei şi restului lumii:

Calotele polare se topesc. Dacă se topeşte calota de gheaţă din Groenlanda, nivelul mării ar putea creşte cu circa 7 metri. Oraşele de coastă din toată lumea ar fi inundate.

Creşterea nivelului mării ameninţă zonele de coastă, dar în acelaşi timp contaminează terenurile agricole şi rezervele de apă potabilă.

 

 

 

 

 

În staţiunea montană Andermatt din Elveţia administraţia locală a fost nevoită să acopere gheţarii cu o pătură gigantică, în încercarea de a reduce topirea lor în timpul verii.

Schimbările climatice sunt cauza unor manifestări extreme ale verii – furtuni, inundaţii, secete şi valuri de căldură.

1,2 miliarde de oameni nu au acces la apă potabilă. Dacă  temperatura la nivel global continuă să crească, este foarte probabil că lor li se vor adăuga alţi 2,4 miliarde de oameni.

Dacă temperatura creşte cu 2,5 °C, există riscul ca 50 de milioane de oameni să moară de foame.

 

 

Salveaza-l, salveaza-te! 

 

Copyright © Newscorp 2018 All rights reserved. Custom Design by Youjoomla.com
YJSimpleGrid Joomla! Templates Framework official website
Definitii